Kladdkaka Paleo

Paleokladdis
2 stora ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
5 msk rostad kakao eller mer om du kör raw
1 tsk bakpulver ekologiskt
1 tsk äkta vaniljpulver
En nypa havssalt
7 stora kletiga dadlar, riktigt kletiga
0.75 dl lönnsirap eller kokospalm nektar
0.5 dl kallpressad kokosolja

Sätt ugnen på 175 grader
Blanda mandelmjöl, salt, kakao, bakpulver och vaniljpulver i en skål
Mixa dadlar och kokos till en jämn massa i en matberedare
Häv i kakaoblandningen och kör på svag hastighet
Knäck i äggen och kör igen
Smält kokosoljan i ett vattenbad och häll ner medan matberedaren går på låg fart
Smaka av och tillsätt ev. mer av ngt du önskar

Smörj en rostfri springform med kokosolja och pudra över mandelmjöl så kladdkakan inte fastnar
Häll i smeten och grädda i ugnen ca 10 min - inte mer!! Ibland tar det bara 8 min så kolla ofta...
Den ska vara riktigt kletig när du tar ut den, bara som en hinna över kakan, för den kommer stelna när den svalnat.

Ställ in hela formen i kylen minst 1 timma, sedan tar du försiktigt loss kanten. Peta med en kniv runt kladdkakan först så går det bättre

Bred på valfritt nötsmör (jag tog hemmagjort cashewnöts-chokladsmör...) och toppa med raw kakaonibs eller om du har en raw chokladkaka kan du bryta den i småbitar.

Källa: http://www.primallife.se/2012/09/paleo-kladdkaka-delux-nagon.html

Kommentera här: