Glutenfria lussekatter

100 g mjölkfritt margarin
4 dl havremjölk

1 pkt jäst (50 g)
2 tsk fiberHUSK
3 msk glutenfritt surdegspulver

1 dl socker
0,5 g saffran
1 krm salt
1 tsk No Egg

1 pkt Semper "röd" mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
Russin
sirap

SÅ HÄR GÖR DU

Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.

Vispa ut jästen och sedan fiberHUSKen i degspadet. Låt svälla en stund.

Tillsätt socker, surdegspulver, saffran och salt.

Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.

Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter.  Garnera med russin.

Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med 1 tsk sirap blandad med 2 msk vatten

Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.