Glutenfria lussekatter
100 g mjölkfritt margarin
4 dl havremjölk
1 pkt jäst (50 g)
2 tsk fiberHUSK
3 msk glutenfritt surdegspulver
1 dl socker
0,5 g saffran
1 krm salt
1 tsk No Egg
1 pkt Semper "röd" mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
Russin
sirap
SÅ HÄR GÖR DU
Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.
Vispa ut jästen och sedan fiberHUSKen i degspadet. Låt svälla en stund.
Tillsätt socker, surdegspulver, saffran och salt.
Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin.
Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med 1 tsk sirap blandad med 2 msk vatten
Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.
4 dl havremjölk
1 pkt jäst (50 g)
2 tsk fiberHUSK
3 msk glutenfritt surdegspulver
1 dl socker
0,5 g saffran
1 krm salt
1 tsk No Egg
1 pkt Semper "röd" mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
Russin
sirap
SÅ HÄR GÖR DU
Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.
Vispa ut jästen och sedan fiberHUSKen i degspadet. Låt svälla en stund.
Tillsätt socker, surdegspulver, saffran och salt.
Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin.
Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med 1 tsk sirap blandad med 2 msk vatten
Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.