Operakällarens Nobissås

Receptet är inte mitt, men vi fick det hos Åsa och Henke idag. Så himla gott så jag delar med mig:

10 personer:

Det här behövs

2 ägg

2 msk rödvinsvinäger

5 dl matolja

1 tsk salt

½ tsk svartpeppar

2½ tsk fransk ljus senap

1 vitlöksklyfta

2½ msk finhackad gräslök

 

Gör så här:

1. Lägg äggen i kokande vatten och låt dem koka i 3 minuter, varken mer eller mindre.

2. Knäck äggen och skrapa ut det lösa innehållet i matberedarens behållare. Kör sönder äggen.

3. Droppa sedan omväxlande i vinäger och olja i äggen under tiden som matberedaren går. Tag det försiktigt med oljan. Ha tålamod, så småningom tjockanr såsen som en majonnäs.

4. Då all vinäger och olja är tillsatt smaksätts med salt, peppar, senap, krossad vitlök och fint. fint hackad gräslök.

 

Såsen går bra att göra i förväg och stå och mogna i en tät burk i kylen.

http://members.fortunecity.com/xcomex/b/operak.htm

Kommentera här: