Fisksoppa

400 g lax
300 g färdigkokta räkor färdigskalade och tinade
200 g färdigkoktamusslor, tinade
2 tomater
4 potatisar
1 fänkål
2 morötter
1 msk fiskbuljong + 4 dl vatten
2 dl vitt matlagningsvin
1 paket saffran
1 tsk mild curry
1 msk finhackad dill utan stjälkar (jag använde fryst ifrån frysdisken)
Salt

1. Börja med att tina lax, räkor och musslor i kylen över natten. Skär sedan laxen i 2 x2 cm kuber.
2. Doppa tomaterna i kokande vatten 15-20 sekunder. Kyl i kallt vatten. Ta bort skal med fingrar eller vass kniv. Tärna tomatköttet.
3. Skala potatisar och morötter och skär i tärningar. Tärna fänkålen fint.
4. Fräs grönsaker i botten av en kastrull. Det ska bli mjukt men inte ta färg. Blanda ner tomater, curry och saffran och låt fräsa med någon minut. Slå på vin, vatten och buljong och låt allt sjuda utan lock 5-10 min. Smaka av allt med salt. Lägg ner lax i sjudande buljong och låt sjuda några minuter under lock. Lägg i musslor och räkor och strö över dill. Servera.

Kommentera här: