Kålpudding

6 portioner

1,5 kg vitkål
500 g nötfärs
3 dl kokosmjölk
1 msk lökpulver
1 tsk örtsalt
1 krm vitpeppar
1 msk buljongpulver alt 1 köttbuljong
5 dl vatten

Såsen:
3 dl spad från kålpuddingen
4 dl iMat
Kryddor efter smak

Sätt ugnen på 175-200 grader.
Börja med att blanda köttfärs och grädde i en stor bunke.
Krydda med lökpulver, örtsalt och vitpeppar.
Stek den strimlade vitkålen i kokosfett i en stor stekpanna . Den ska vara mjuk och få fin knäckig
färg.
Blanda ihop färssmet och den stekta kålen.
Bred ut allt jämnt i en långpanna.
Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret eller tärningen. Häll buljongen över kålpuddingen.
Det ser ut som om puddingen flyter i buljong, men lugn, det kokar in.
Grädda i 175-200 graders ugn i ca 45 minuter.När puddingen gått i ca 30 minuter tar du ur 3 dl av buljongen från puddingen
(ställ sedan in puddingen ytterligare ca 15-20 minuter) och kokar ihop med grädden. Den ska reducera till ungefär hälften och kryddas med salt, vitpeppar och ev soja (om du tål det).
Jag åt kålpuddingen med en sallad och råris.