lakritsnittar
150 gram rumsvarmt smör
4 dl glutenfri mjölmix (tex Leilas)
1 dl socker
3 msk ljus sirap
2-3 msk Lakritspulver
1 tsk bakpulver
(Liten klick svart karamellfärg el dylikt om ni vill)
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda smör, socker och sirap i en bunke (tillsätt karamellfärg till den här blandningen om det används)
3. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och tillsätt till den "blöta" blandningen.
4. Knåda till deg och rulla ut i 2 eller 4 stycken längder på bakplåts-papper. Platta till lite och in i ugnen! 5. Grädda i ca 10-15 minuter. 6. Skär upp på snedden medans de är varma.
Låt svalna på bakplåtspappret, men inte på plåten.
Förvara torrt, gärna i en burk!