lakritsnittar

Glutenfria Lakritssnittar Recept av Hannele Philipson

150 gram rumsvarmt smör

4 dl glutenfri mjölmix (tex Leilas)

1 dl socker

3 msk ljus sirap

2-3 msk Lakritspulver

1 tsk bakpulver

(Liten klick svart karamellfärg el dylikt om ni vill)



1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda smör, socker och sirap i en bunke (tillsätt karamellfärg till den här blandningen om det används)

3. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och tillsätt till den "blöta" blandningen.

4. Knåda till deg och rulla ut i 2 eller 4 stycken längder på bakplåts-papper. Platta till lite och in i ugnen! 5. Grädda i ca 10-15 minuter. 6. Skär upp på snedden medans de är varma.



Låt svalna på bakplåtspappret, men inte på plåten.

Förvara torrt, gärna i en burk!