Glutenfria semlor

75 g mjölkfritt margarin
3,5 dl havredryck
0,5 paket jäst röd
1 msk fiberhusk
0,5 dl kokossocker
1 nypa salt
1 msk kardemumma mald
1 tsk bakpulver
5 dl glutenfri mjölmix (Lailas blåa)
1 dl havregryn

Fyllning: 
100 g mandelmassa
0,7 dl vaniljsås alpro sojasås
Sojagrädde med en nypa vaniljpulver i

1. Smält matfett och värm sedan med havredryck till fingervarmt. Lös upp jäst och blanda i fiberhusk. Låt svälla ca 10-15 min. 
2. Blanda alla torrvaror och ha i det i vätskan. Arbeta degen ordentligt. Den ska fortfarande vara väldigt kladdig för den kommer att svälla då den har havregryn i sig. Täck över och låt jäsa 30 min. 
3. Klicka ut bullar på bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa 40 min. 
4. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8 min. Låt svalna under bakduk. 
5. Innan servering: gröp ut bullarna och lägg i en skål. Lägg i mandelmassa och vaniljsås och rör till en smidig röra. Fyll bullen med mandelfyllning, vispad sojagrädde och lägg på locken. Pudra med florsocker.rH