Lussekatter

2 g saffran (4 paket)
50 g jäst
4 dl havremjölk
2 dl iMat
0,75 dl socker (eller 1,5 dl om man vill ha dem sötare)
150 g mjölkfritt margarin (Carlshamn)
2 msk fiberhusk
8 dl Leilas gula
4-5 dl urkraft mjölmix durra och teff
1 msk sirap blandat med vatten


1. Smula jästen i en degbunke.
2. Smält smöret.
3. Tillsätt havremjölk och iMat och låt det bli 37c.
4. Häll degspadet över jästen och rör tills den har löst sig.
5. Tillsätt fiberhusk. Rör om och låt svälla 10 min.
6. Tillsätt, stött saffran och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt i maskin.
7. Låt jäsa övertäckt i bunken 30 min. Forma till lussekatter, prästens hår, julkusar eller något annat. Låt fantasin flöda.
8. Lägg dom på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa ca 35 min.
9. Pensla med 1 msk sirap blandat med vatten och garnera med russin.
10. Grädda i 250 c i ca 10min. (Beror på vilken storlek du har gjort! )

Modifierat ifrån http://www.allergimat.com/recept.asp?id=1256&namn=Glutenfria-Lussekatter